joi, 1 aprilie 2021

Bibliotecari pentru mâine - 25 martie , ziua a II-a


Fundația Progress, în parteneriat cu Institutul Goethe București, a organizat evenimentul online „Bibliotecari pentru mâine”, pe 24 și 25 martie 2021, între orele 10:00 – 13:00.
Cuvântul de deschidere al evenimentului l-a avut Claudia Șerbănuță de la Fundația Progress, specialist în relația cu bibliotecile publice.
Invitat special în data de 24 martie a fost Dr. Hannelore Vogt, director Biblioteca Publică Köln, unul dintre cele mai mari sisteme de bibliotecă din Germania și a susținut o dezbatere pornind de la discursul ei prezentat în cadrul Occupy Library 2020.
Participarea a fost gratuită.
În cea de-a doua zi am participat la două sesiuni ,,Povești cu tâlc în educația adulților", ,,Ghidul cercurilor de învățare"- Resurse și lecțíi de învățare susținute de Camelia Crișan - Cercetător Fundația Progress.
D-na Camelia a afirmat: ,,În centrul bibliotecilor trebuie să fie învățarea pe tot parcursul vieții", ne-a prezentat resurse , unde găsim cursuri online gratuite (www.p2pu.org), cum pregătim mai bine cercurile de învățare.
Au mai avut loc  alte două sesiuni în același timp. 
Despre ludic în serios – dr. conf. univ. Lidia Kulikovski, Director adjunct, Departament Cercetări și Inovații, Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu, a fost ultima prezentare din cadrul conferinței „Bibliotecari pentru mâine”, un eveniment profesional susținut de Fundația Progress, în parteneriat cu Institutul Goethe București.
Cu acest prilej, am aflat despre cea mai recentă lucrare publicată de Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu, Ludicul în activitatea bibliotecii publice. Vademecum pentru bibliotecari, elaborată de dr. Lidia Kulikovski; o lucrare ce relevă valențele transformatoare ale activității ludice în bibliotecile publice, pe care o recomand cu căldură.
În pauza dintre sesiuni ne-am întîlnit cu bibliotecari din România și Moldova. Am avut plăcerea de a mă întâlni cu Luana Melania Butnariu, de la Biblioteca Județeană ,,George Barițiu" Brașov, Sectia de copii; Frîncu Carmen, bibliotecar Biblioteca ,,Dinicu Golescu" Pitești; Tintea Ramona, bibliotecar Tristeni Valea Doftanei și Purice Maria - Soroca, Chișinău. Am împărtășit provocări, experiențe, proiecte din activitatea noastră.
Iar la final am tras concluziile zilei. Graficianul Andrian Popa ne-a făcut o surpriză grafică.
Mulțumim echipei de la Fundația Progress care a făcut posibilă această oportunitate!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu